Bumerang - Yazarkafe

Blogger Devamini Oku Ozelligi-Atlama Araligi Ekle

Bildiğimiz gibi ana sayfada ne kadar fazla ve uzun içerik olursa sayfamızın açılma süresi  bir okadar uzuyor.Yapılan araştırmalarda da bir sayfa en fazla 12 sn içerisinde açılmıyorsa ziyaretçi o sayfayı terk ediyor(kendi üzerim de de denedim:)).Blogger, kullanıcılarına ana sayfada 10 dan fazla içerik olmamasını olduğu takdirde de sayfanın açılış hızını etkiliyebileceğini söylüyor.Bugün sizlere uzun içeriklerinizi ana sayfada kısa kısa nasıl gösterebileceğinizi anlatacağız;
"Atlama Aralığı Ekle" Fonsiyonu sayesinde uzun olan bir içeriğinizin ana sayfada hepsini değilde görünmesini istediğimiz kısmını gösterebiliyoruz.Örneğin beş paragraflık yazınızın sadece ilk iki paragrafının ana sayfanızda görünmesini istiyorsanız "Atlama Aralığı Ekle" fonksiyonu ile bunu yapabilirsiniz.Bu sayede ana sayfada hızlı açılan daha fazla içerik gösterme imkanına sahip olursunuz.İçeriğin hepsini görmek isteyen kişi otomatik olarak eklenen "devamı" linkini tıklayıp içeriğin hepsini görüntüleyebilir.
Şimdi sizlere "Atlama Aralığını" Nasıl Ekleyeceğinizi Resimli Olarak Anlatalım;

Blogger Atlama Aralığı Ekle-Devamını Oku Özelliği
İmleci görünmesini istemediğiniz kısmın başlangıcına getiriyoruz, ardından şekilde gördüğümüz "Atlama Aralığı Ekle" butonuna tıklıyoruz.Butona tıklayınca kesik çizgilerden oluşan bir satır ekleniyor.Bu satırın yukarı kısma ana sayfada görünecek alt kısmı ise görünmeyecek.
PAYLAŞ

BLOG OKULU

Merhabalar, 2012 yılından beri editörlüğünü yaptığım blogokulu.org sitesinde blogger kullanıcıları için gerekli olan bir çok bilgiyi bulabilrsiniz.Blogger temaları,blogger eklentileri ve blogger dersleri ile blog yazarlarına elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Disqus Yorumları
    Facebook Yorumları

10 yorum:

  1. Yapıyorum,kesik çizgiler çıkıyor.Fakat sayfada yazının gene tamamı gözüküyor.Acaba neden?

    YanıtlaSil
  2. Bloggerin Simple şablonunu kullanıyorsunuz.bu şablon üzerinde atlama aralığını denedim gayet sağlıklı çalışıyor.Yazılanları yaptığınız halde "devamını oku" özelliği çalışmıyorsa,şablonunuzun html kodlarında değişiklik yapmışsınızdır, sorun bundan kaynaklanabilir,şablonunuzu tekrar yüklemeniz sorunu çözecektir.

    YanıtlaSil
  3. bende "Atlama Aralığı Ekle" butonu yok neden acaba?

    YanıtlaSil
  4. @berkan
    İçerik gönderdiğin karenin üst tarafında iki mod vardır.
    1-Html yi Düzenle
    2-Oluştur
    Html yi düzenle modunda çıkıp ,oluştur moduna geçmelisin.Html yi düzenle modunda "atlama aralığı ekle" görünmez.

    YanıtlaSil
  5. Anlatılanları uyguladım fakat çalışmıyor

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürler Panpa :D

    YanıtlaSil
  7. Demir_enes_968 Eylül 2012 11:31

    abi nası çalışmıyo fıstık gibi çalışıyo yönetim paneline gir>kayıtlar>yayınladığın kaydı düzenleye tıkla>yayınladığın metnin ortalarına bir yerde atlama aralığına tıkla bgu kadar basit..

    YanıtlaSil
  8. Hocam benim blog da sizinki ile aynı Template . http://www.niyalkurslari.com.

    Soracağım şu ki, ben nasıl yapa bilirim "Read More" yazısını "devamını oku" olarak değiştire bilirim? sizinki gibi yani. yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  9. S.aleykum hocam. Yardımınıza ihtiyacım var. Benim blog sitem de sizinki ile aynı Template. http://www.niyalkurslari.com/

    Soracağım şu ki, "Read More" yazısını nasıl değiştire bilirim? sizde "devamını oku" olarak gösteriyor. yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  10. ben bu şekilde değil de misal seninki gibi bir buton koymak istiyorum

    YanıtlaSil

Belirtmek istediğiniz farklı konular varsa Burdan Yazabilrisiniz...