Bumerang - Yazarkafe

"Blogger Favicon" Ekleme-Tarayici Sekmesinde Resim Goruntuleme

Blogger FAVİCON nedir,nasıl eklenir?
Tarayıcı sekmesinde sitenize ait görünen resimdir.Eğer blogger kullanıcısıysanız ve faviconunuzu değiştirmediyseniz,kullandığınız favicon bloggera ait olan turuncu renk,içerisine beyazla yazılmış olan B simgesidir.Blogger kullanıcıları artık kendilerine ait faviconu rahatlıkla yükleyebilecekler.Düşünsenize yemek tarifleri yazan blogcunun blogunu ziyaret ettiğinizde tarayıcı sekmesinde tuzluk,ekmek,kaşık... gibi bir resmin olduğunu yada teknoloji blogunda tarayıcı sekmesinde bilgisayar resmi,ipad...olduğunu, blogunuz daha ilgi çekici ve şık bir görünüm kazanmış olamaz mı?.Aşşağıdaki resimde gördüğünüz tarayıcı sekmesinde, sol taraftaki favicon yüklenmemiş bloga ait bir görüntü, sağ taraftaki ise kullanıcın yüklemiş olduğu resmin tarayıcı sekmesinde görünen hali.Siz bu resmin yerine istediğiniz herhangi bir remi yükleyebilirsiniz.
Şimdi sizlere blogunuza ait faviconu nasıl değiştirebileceğinizi  iki yolla anlatalım.
1.Yöntem:Blogger hesabımızla giriş yaptıktan sonra;Kumanda Paneli> Tasarım Sayfasına gidiyoruz.Aşşağıda resimdede gördüğünüz gibi Sık kullanılan Simge Düzenle linkini tıklayın.
Linki tıkladığımızda açılan pencerede Dosya Seç butonunu tıklayın ve bilgisayarınızdan yüklemek istediğiniz resmi seçin.Seçtiğiniz resmin boyutunun 100 KB  küçük olmasına dikkat etmelisiniz.Resim seçme işlemi bittikten sonra kaydediyoruz.Artık blogumuzu ziyaret ettiğimizde tarayıcı sekmkesinde seçtiğimiz resmin yer aldığını göreceğiz.
2.Yöntem:Kumanda Paneli>Tasarım>Htmlyi Düzenle yolunu takip ediyoruz.Kodlar içerisinde Ctrl+F yardımıyla </head>  kodunu aratıyoruz.
Aşağıdaki kodu kendimize göre düzenledikten sonra bulduğumuz </head>  kodunun hemen üst satırına yapıştırıyoruz ve ardından şablonumuzu kaydediyoruz.

<link href='http://4.bp.blogspot.com/-LgV8jKzdp1A/Tp13fpn6bDI/AAAAAAAADTI/wtWuYessi5I/s000/pg_icon.png' rel='shortcut icon' type='image/vnd.microsoft.icon'/>
Faviconumuzu(Tarayıcı sekmemizde görünecek resmi) daha önceden web ortamına yüklemiş olmamız gerekir.Kod içerisinde kırmızıyla yazdığımda bu resmimizin URL adresi.
Artık faviconumuz blogumuza yüklendi.Hayırlı olsun:)
PAYLAŞ

BLOG OKULU

Merhabalar, 2012 yılından beri editörlüğünü yaptığım blogokulu.org sitesinde blogger kullanıcıları için gerekli olan bir çok bilgiyi bulabilrsiniz.Blogger temaları,blogger eklentileri ve blogger dersleri ile blog yazarlarına elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Disqus Yorumları
    Facebook Yorumları

7 yorum:

  1. KahveTiryakisi28 Mart 2012 16:30

    teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. anlayamadım,daha açık yazarmısınız ne kodu yok?

    YanıtlaSil
  3.   body kodunu arattım yok çıkmadı

    YanıtlaSil
  4. bosd kodu yok arattım ama yok ginede 

    YanıtlaSil
  5. şimdi oldu 2. yolu denemiştim ilk önce 1. yok tabi 1. yolda olmuş ama gözükmemişti şimdi süper oldu

    YanıtlaSil

Belirtmek istediğiniz farklı konular varsa Burdan Yazabilrisiniz...